Енергоресурсозбереження у виробництві та споживанні холоду

Витяг з Статуту ГС ХАУ:

"... Головною метою нашої Асоціації є об’єднання у правовому та інформаційному полі компаній та підприємств, фізичних осіб діючих у галузі холодозабезпечення України, а також сприяння членам Спілки – виробникам, інжиніринговим та інсталяційним компаніям, продавцям, імпортерам та експортерам сучасного холодильного устаткування задля досягнення наступних цілей:

- розвиток холодильної галузі в Україні та сприяння виведенню вітчизняних виробників та компаній на міжнародний ринок обладнання, технологій та послуг;

- робота із законодавчими та державними органами влади України з розробки та впровадження міжнародних(Монреальского, Кіотського протоколів та ін.) та українських законодавчих актів з питань їх виконання по речовинах, що руйнують озоновий шар та впливають на глобальні зміни клімату, імплементації європейських нормативних актів та стандартів щодо функціонування вітчизняної галузі холодозабезпечення та підготовки її до функціонуванні за європейськими стандартами якості з урахуванням пропозицій та безпеки членів Спілки;

- представництво інтересів членів Спілки у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, сприяння якнайшвидшому впровадженню єдиних стандартів якості та застосуванню сучасного холодильного устаткування, модернізації нормативно-правових актів, які містять обов'язкові вимоги у промисловій, торговій, побутовій сферах.

- захист та підтримка інтересів членів Спілки у питаннях співпраці з державними органами, забезпечення безпечного та ефективного функціонування, здійснення підприємницької діяльності членами Спілки у конкурентному середовищі, вирішення та урегулювання спірних і конфліктних питань між членами Спілки;

- системна робота із закладами професійної освіти з питань її вдосконалення відповідно найкращих європейських стандартів та з питань спільної підготовки якісних кваліфікованих кадрів для галузі, їх сертифікації і підвищення кваліфікації;

- участь членів Спілки у міжнародних освітніх, технологічних та інноваційних проектах, які забезпечують досягнення цілей Спілки..."

   

«Проблеми енергоресурсозбереження у виробництві та споживанні холоду», - такою была тема семінару, який відбувся 7-8 вересня 2017 г. на базі Навчально-наукового інституту холоду, кріотехнологій та енергетики ОНАХТ за підтримки Науково-інженерного об’єднання «Холод».

Семінар зібрав провідних спеціалістів низькотемпературної техніки та енергетики вітчизняних підприємств та представників світових брендів холодильної галузі.

Энергоресурсосбережение в холоде 1.jpg

Саме для них та зацікавлених керівників вітчизняних підприємств були презентовані кращі рішення актуальних проблем:

Энергоресурсосбережение в холоде 2.jpg

- Іноваційні енергоресурсозберігаючі рішення для сучасних промислових холодильних систем. Приклади реалізації, - .к.т.н., доцент ОНАХТ Желіба Ю.О. (м. Одеса)

- Інноваційні рішення для холодильних систем від Данфосс, - інженер відділу холодильної арматури й автоматики ТОВ Данфосс Україна Прокопенко М.Ю. (м. Київ)

- Іноваційні рішення від Güntner, - інженер представництва компанії Güntner GMBH&Co.KG, Володимир Падалко (м. Київ).

- Як отримати високоефективну холодильную установку – рецепт від GEA. - керівник відділу реалізації холодильного обладнання GEA в Україні (м. Київ) Чернощоков С.Ю.

Досвід в реалізації проектів, що містять повні комплексні рішення систем холодопостачання, вентиляції, кондиціонування і теплопостачання для торгових і промислових об'єктів представив ГІП компанії "Аstra Ingineering" С.М. Мольський (м. Верхньодніпровськ).

Энергоресурсосбережение в холоде 3.jpg

У своїй доповіді «Світові стратегії в сфері обігу ГФХУ» президент ВГО Союзу холодильщиків України Возний Валерій Федоровичвін привернув увагу учасників до проблем, пов'язаних з реалізацією Кіотського і Монреальського протоколів. Стурбованість цією проблемою і затягування її вирішення були донесені до всіх учасників семінару.

Як результат, до завершення роботи форуму був підготовлений відкритий лист від Всеукраїнської громадської організації Союз холодильщиків України до Міністерства екології та природних ресурсів Україні. Лист знайшов живу підтримку учасників форуму, професіоналів, небайдужих до майбутнього України і світу.

Энергоресурсосбережение в холоде 4.jpg


Повернутись до списку