Місія університету
– формування інноваційного, освітнього і наукового простору для забезпечення розвитку потенціалу та можливостей самореалізації університетської спільноти в процесі їх спільної освітньої, наукової, інноваційної та організаційної діяльності; підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави, здійснення культурно-просвітницької діяльності, утвердження культурних і загальнолюдських цінностей.
Візія університету
– інноваційний освітній і науковий центр з високою корпоративною культурою, постійним прагненням досконалості, який формує високоосвічену, національно-свідому особистість, забезпечує її професійне становлення, створює умови для творчої самореалізації, наукового пошуку, міжнародного співробітництва і мобільності.
Спільнота НУХТ
Національний університет харчових технологій – це спільнота науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, співробітників, випускників і друзів університету, які поважають, зберігають і розвивають традиції університету.
Цінності університету
- Особистість
- Гуманізм
- Національна свідомість
- Професіоналізм
- Інноваційність
- Якість
- Цілісність та неупередженість
- Партнерство
- Відповідальність
- Інтернаціоналізація
- Довіра
Підготовка фахівців у галузі знань 14 «Електрична інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування» та та освітньою програмою «Холодильні техніка та технології»
Мета освітньої програми – підготовка фахівця вищої кваліфікації, який має необхідні знання і компетенції з виробництва штучного холоду для технологічних потреб та кондиціювання повітря. Ця галузь є невід'ємною складовою загальної енергетики і водночас потужним споживачем енергії.
Позиціонуючи себе потужним виробником харчових продуктів з високою доданою вартістю, наша країна тим самим надає найвищого пріоритету розвитку холодильної техніки та технології, адже холодильна галузь на будь-якій ділянці харчового ланцюга від лану до столу забезпечує зберігання та холодильне оброблення продукту від первісного охолодження харчової сировини аж до зберігання готових виробів на охолоджуваних вітринах супермаркетів.
Закінчивши навчання за пропонованою освітньою програмою, випускники володіють необхідними технічними знаннями для майбутнього кар'єрного зростання та основними компетенціями:
- розроблення, впровадження та експлуатація сучасного високоефективного холодильного компресорного та теплообмінного обладнання;
- глибоке розуміння сучасних холодильних технологій, щонайперше, у складі харчового ланцюга, їх функціонування, а також розроблення та впровадження;
- ефективне застосовування набутих знань із безпечного використання озоноруйнівних холодильних агентів для забезпечення високих екологічних показників роботи холодильного обладнання;
- знання методів оцінювання технічних, технологічних, економічних, правових, соціальних та екологічних аспектів функціонування промислових холодильних установок як складових агропромислового комплексу;
- розроблення концепцій, проектування, впровадження та критичного аналізу перспективних ресурсоощадних та енергоефективних холодильних технологій;
- прийняття належних управлінських рішень в сфері застосування передових сучасних зразків техніки та технологій для промисловості, житлово-комунального господарства і транспорту з метою забезпечення стійкого функціонування холодильної інфраструктури.
Бакалаври за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування» можуть продовжити освіту у нашому університеті за магістерською освітною програмамою
- «Холодильна техніка та технології»